تفاوت کیبورد مکانیکال با کیبورد معمولی

پارسا فراتی
آخرین بروز رسانی: 29 شهریور 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
خرید کیبورد

بازار کیبورد‌ها از آن بازارهاییست که همیشه رونق دارد و همیشه برای هر نوع کاربر و سلیقه‌ای چیزی برای عرضه دارد. هرچقدر در این بازار عمیق‌تر شوید می‌بینید چقدر تنوع محصولات زیاد هست. با این وجود، یکی از عامل‌های اصلی انتخاب، مکانیکی بودن یا نبودن کیبورد است.

شاید این سؤال برای شما هم وجود داشته باشد که کیبورد مکانیکال چیست؟ و این کیبورد مکانیکی چه فرقی با معمولی دارد؟ برای پی بردن به جواب این سؤال‌ها و سؤال‌های دیگر، با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی تفاوت صفحه کلید، دوام، تعمیر و نگهداری، صدای تایپ و .. این کیبورد‌ها بپردازیم.

کیبورد مکانیکال چیست؟

به طور کلی دو نوع کیبورد وجود دارد: معمولی و مکانیکال/مکانیکی. با اینکه هر کدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند، اغلب گزینه‌های گیمینگ و حرفه‌ای مکانیکی هستند. با این حساب انتخاب بین این دو به نوع مصرف، سرعت تایپ شما و نیز سلیقه شخصیتان برمی‌گردد. البته ملاک‌های دیگری همچون عمر مفید، میزان صدا، حس و … هم باید در نظر گرفت.

سوال اصلی که مطرح می‌شود این است که کیبورد مکانیکی چه فرقی با معمولی دارد؟ فرق اصلی کیبوردهای مکانیکال با کیبورد‌های معمولی، در سوییچ (مکانیزم دکمه) به کار رفته در آن است.

سوییچ‌های مکانیکی به این صورت کار می‌کنند که شما آن را فشار می‌دهید و فنر داخل آن فشرده شده تا اینکه به انتهای دکمه برسیم و اتصال صورت گیرد. سپس دکمه در سیستم ثبت شده و شما با برداشتن انگشت خود، فنر دکمه را به جای اولیه خود برمی‌گرداند.

اما در سوییچ‌های معمولی (یا Membrane) دکمه با یک تکه لاستیک نرم به مدار وصل می‌شود که شما با فشردن آن، اتصال را برقرار می‌کنید. سپس با رها کردن دکمه، لاستیک به حالت اولیه خود برگشته و دکمه سر جای خود قرار می‌گیرد.

کیبورد مکانیکال چیست؟

این تفاوت در سوییچ باعث می‌شود دو حس متفاوت از کیبوردها بگیرید. به خاطر ماهیت فنری خود، کیبورد‌های مکانیکی معممولا دقیق‌تر هستند و سریع‌تر به حالت اوّلیه برمی‌گردند و حس سرعت می‌دهند. اما کیبوردهای معمولی به خاطر لاستیک زیر دکمه‌ی خود، حس نرم‌تر و اسفنجی‌تری به شما می‌دهند.

یکی دیگر از نتایج این سوییچ‌ها، سرعت بالاتر و دقت بیشتر کیبوردهای مکانیکیست که آنها را بین گیمرها بسیار محبوب کرده است. از طرف دیگر کیفیت بالاتری دارند و عمر بسیار بیشتری نسبت به کیبورد‌های معمولی دارند؛ معمولا کیبوردهای مکانیکی 20-50 میلیون کلیک عمر می‌کنند درحالیکه اغلب کیبوردهای معمولی به 5 میلیون کلیک هم نمی‌رسند.

البته باید در نظر داشت که این مکانیزم موجود در کیبوردهای مکانیکی معمولا قیمت‌های بسیار بیشتری هم دارند و از طرف دیگر، صدای بسیار بیشتری نسبت به کیبوردهای معمولی دارند. هرچند امکان شخصی‌سازی و تغییر دکمه‌ها در کیبورد‌های مکانیکی بسیار بیشتر است.

کیبورد‌های مکانیکی خود به انواع مختلف تقسیم می‌شوند، که سه دسته اصلی آنها خطی (Linear)، ملموس (Tactile) و کلیکی (Clicky) است.

در همین رابطه بخوانید: آیا خرید کیبورد مکانیکی، واقعا لازم است؟

تفاوت کیبورد مکانیکال با معمولی در چیست؟

تفاوت کیبورد مکانیکال با معمولی در چیست؟

مکانیکی:

کاربردی‌تر و حس بهتر

امکان شخصی‌سازی بیشتر

عمر بیشتر

صدای بیشتر

قیمت بالاتر

معمولی

بی‌صداتر

ارزان‌تر

نرم‌تر

کیبورد مکانیکی به درد چه کسانی می‌خورد؟

عموما می‌توان گفت برای بلند‌مدت، سرمایه‌گذاری بر یک کیبورد مکانیکی خوب برای همه گزینه‌ی خوبیست (اگر با صدایش مشکلی نداشته باشید). برخی از مصارف اصلی شامل تایپ‌های بلند‌مدت، بازی‌های کامپیوتری، شخصی‌سازی و کارهای هنر هستند.

کیبورد مکانیکی به درد چه کسانی می‌خورد؟

کیبورد معمولی به درد چه کسانی می‌خورد؟

توصیه به خرید کیبورد مکانیکی به این معنا نیست که کیبورد‌های معمولی به درد نمی‌خورند. اتفاقا به خاطر قیمت پایین‌ترشان می‌توانید امکانات و ویژگی‌های جانبی بیشتری را با قیمت کمتری بدست آورید. اگر مصارف طولانی مدت ندارید یا خیلی بازی نمی‌کنید یا محدودیت بودجه دارید، این کیبوردها برای شما مناسبند.

کیبورد مکانیکی چه فرقی با معمولی دارد؟ – جمع‌بندی

انتخاب یک کیبورد از آن انتخاب‌هاییست که در استفاده شما از کامپیوترتان بسیار تأثیرگذار است. در این بین دانستن فرق کیبوردهای مکانیکی و معمولی اهمیت زیادی دارد. سعی داشتیم در این مقاله با پاسخ به این سوال که کیبورد مکانیکال چیست و کیبورد مکانیکی چه فرقی با معمولی دارد، شما را در این انتخاب یاری کنیم.

اگر نکته یا نظر دیگری هم به ذهنتان می‌رسد که می‌خواهید با ما در میان بگذارید، می‌توانید در کامنت‌ها با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.