علائم هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر
با وجود ارتباطات گسترده، امروزه خطرات دنیای دیجیتال بیش از پیش دستگاههای شما را تهدید میکنند. یکی از متداولترین خطرهایی که ممکن است گریبان شما را بگیرد، هک شدن توسط افراد سودجو میباشد.
در این مقاله میخواهیم با بیان برخی از نشانه های هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر و علائم هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر شما را نسبت به این پدیده آگاه کنیم و در ادامه نیز با ارائه راهکارهای حل مشکل هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر سعی در محفوظ نمودن دستگاه و اطلاعات شما داریم.
نشانه های هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر
علائم فراوانی وجود دارند که میتوانند حاکی از هک شدن دستگاه شما باشند. البته لازم به ذکر است وجود چنین نشانههایی لزوما به معنای هک شدن سیستم شما نیست بلکه میتواند عامل دیگری پشت آن باشد، ولی برای محکم کاری بهتر است علت آن را جویا شوید و آن را بررسی کنید.
در اینجا به 7 تا از رایجترین نشانه های هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر میپردازیم:
پیغامهای پاپ آپ (Pop Up) و اخطارهای آنتی ویروس
به طور کلی، هرگونه اخطار و پیغامی که در مورد ویروسها و بدافزارها توسط سیستم به شما داده شود باید جدی گرفته شود. در خیلی از مواقع این اخطارها میتوانند نشاندهندهی وجود ویروس یا هک شدن سیستم شما باشند. برخی مواقع شاید خود ویروس پیغامی با ظاهر مشابه به پیغام سیستم نشان دهد که با کلیک بر آن به هکر امکان دسترسی سیستم را بدهید. اگر پیغام غیرمنتظره یا مشکوکی مشاهده کردید بر آن کلیک نکنید و آن را فورا ببندید و با آنتی ویروس خود به دنبال منشأ آن بگردید.
ایمیلهای ارسالی بدون اجازه
یکی از اهداف هکرها، به دست گرفتن تعداد زیادی سیستم در آن واحد است، در این راستا یک راهکار رایج دستیابی به ایمیل یک شخص و ارسال تعداد زیادی ایمیل آلوده به ویروس به تمام مخاطبان آن شخص میباشد که به طور تصاعدی باعث گسترش ویروس میگردد. اگر از دوستان، آشنایان و همکاران خود شنیدید که ایمیلهایی از حساب شما به آنها ارسال شده که شما آن را ارسال نکردهاید، احتمال هک شدن شما و آنها زیاد است.
نصب نرمافزارهای جدید بدون اجازه
اگر به طور ناگهانی و بدون انتظار شاهد نصب نرمافزارهای جدید در سیستم خود هستید، احتمال آلوده شدن سیستم شما به بدافزار و هک شدن شما بسیار بالاست، مخصوصا اگر شما نمیتوانید آن نرمافزار را پاک کنید یا تغییر دهید.
تغییر رمز و عدم دسترسی به فایلها و امکانات
در اغلب موارد، با تغییر رمز عبور شما در یک سایت یا نرمافزار، ایمیل یا پیامکی مبنی بر این تغییر دریافت خواهید کرد.اگر بدون اینکه شما چنین تغییری انجام داده باشید این پیام را دریافت کردهاید، احتمالا شخصی سعی در نفوذ به حسابها و اطلاعات شما دارد. التبه یک تکنیک رایج فیشینگ و هک، ارسال ایمیلها و پیامهای ساختگی و جعلی مبنی بر تغییر پسوورد به شماست تا با کلیک بر آنها، به حسابتان دسترسی پیدا کنند.
کند شدن و کرشهای متعدد
به مرور زمان سیستمها کمی کند میشوند و این تا حدی طبیعیست. (یکی از دلایل اصلی خراب شدن یا پر شدن هارد شماست(لینک مقاله خالی کردن هارد و لینک مقاله علائم خرابی هارد)) با این حساب، اگر دستگاه شما به طور ناگهانی افت شدید عملکرد داشته باشد و رفتارهای عجیبی از خود نشان دهد (کرشهای متعدد، هنگ کردن(مقاله هنگ کردن لپتاپ)، داغ کردن، ارورها و …) میتواند نتیجهی هک شدن و ویروسی شدن باشد.
تغییر مرورگر پیش فرض
آیا صفحهی اصلی مرورگر شما یا خود مرورگر پیش فرض سیستمتان ناگهان و بدون تأیید شما تغییر کرده است؟ اگر اره، احتمالا هک شدهاید. همچنین ظاهر شدن ناخواسته پلاگینها، اکستنشنها و افزونهها یا حتی افزایش ناگهانی تعداد تبلیغات اینترنتی نیز میتوانند نشانهدهندهی هک شدن باشند.
فعالیت بدون اجازهی وبکم (و میکروفون)
بعضی دستگاهها وبکم دارند و آن وبکمها گاها چراغی دارند که در صورت استفاده از وبکم روشن میشود. اگر بدون اجازه شما وبکمتان (یا میکروفون) مورد استفاده قرار گرفت، احتمال اینکه هک شده باشید زیاد است.
راهکارهای حل مشکل هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر
حال که با برخی از نشانههای اصلی هک شدن دستگاهتان آشنا شدیم، میخواهیم به ارائه برخی راهکارها برای مقابله با این معضل بپردازیم:
بهروزرسانیها: همیشه سعی کنید سیستم عامل، آنتی ویروس و نرمافزارهای سیستمان را بهروز نگه دارید. در اغلب موارد آپدیت اتومات روشن است ولی اگر اینطور نیست، نسبت به بهروزرسانی دورهای موارد گفته شده اقدام کنید.
اسکنهای آنتی ویروس: همیشه سعی کنید آنتی ویروس و فایروال سیستمتان فعال باشد. نیازی به تهیهی آنتی ویروسهای جانبی ندارید؛ خود Windows Defender تقریبا اکثر خطرات را دفع میکند، فقط کافیست هر فایل جدیدی که وارد سیستم میکنید (دانلود، فلش، هارد و …) آن را اسکن کنید و همچنین به طور دورهای کل سیستم را اسکن نمایید.
رمزهای قوی و غیرقابل پیشبینی: هنگام ساخت حساب کاربری در سایتها و نرمافزارها، سعی کنید از رمز عبورهای یکتا و غیرقابل حدس استفاده کنید. اکیدا رمز مشترکی برای حسابهای مختلف استفاده نکنید، مخصوصا برای حسابهای بانکی و سایر خدمات مهم. استفاده از اعداد و حروف خاص امنیت رمز شما را بالا میبرد.
تأیید دو مرحلهای: هرچقدر هم که پسوورد خوبی داشته باشید، در اغلب موارد داشتن یک روش تأیید دو مرحلهای (ایمیل، پیامک، اپلیکیشن و …) موجب افزایش امنیت حسابهای شما میشود.
وصل نشدن به اینترنتهای عمومی: اکثر وای فایهای عمومی امنیت ندارند و هر کسی میتواند اطلاعات و دادههای تبادل شده را رصد کند. تا حد امکان از اتصال به چنین شبکههایی خودداری کنید و در صورت استفاده، برای کارهای شخصی و مهم خود از آن استفاده نکنید.
علائم هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر – جمعبندی
همهی ما امنیّت و حریم شخصی خود را دوست داریم و نسبت به حفظ آنها کوشا هستیم. در دنیای ارتباطات امروزه، با وجود تبادل زیاد اطلاعات در طول شبانه روز، در معرض خطرات فراوانی قرار داریم که هک شدن یکی از بزرگترین آنهاست.
هیچکس دوست ندارد دستگاهش توسط شخصی دیگر مورد دسترسی و نفوذ قرار بگیرد. با خواندن این مقاله و معرفی نشانه های هک شدن لپ تاپ و کامپیوتر و نیز راهکارهای حل مشکل هک شدن، سعی داشتیم به شما کمکی در این راستا کرده باشیم.
چه راهکار یا نشانهی دیگری به ذهنتان میرسد که ممکن است از قلم افتاده باشد؟ آیا تجربه هک شدن را داشتهاید؟ نظرات و تجارب خود را میتوانید با ما و سایر عزیزان در میان بگذارید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید