مقدار رم مورد نیاز برای رندر های سه بعدی

پارسا فراتی
آخرین بروز رسانی: 27 شهریور 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
رم مورد نیاز رندر های سه بعدی

در بحث رندرینگ، یکی از شاخص‌های مهم سیستم، میزان حافظه رم (RAM) آن است. نداشتن رم کافی در عملکرد سیستم شما تاثیر بسیار منفی می‌گذارد و نیز باعث کاهش راندمان کاری می‌شود. اگر سیستم رندرینگ تهیه می‌کنید بهتر است بدانید به چه میزان رم نیاز دارید.

در این مقاله می‌خواهیم با بررسی تمام فاکتورهای تأثیرگذار در انتخاب رم برای رندر سه‌بعدی، به شما در انتخاب میزان رم مناسب کمک کنیم.

مقدمه

رم یا همان Random Access Memory وظیفه نگهداری اطلاعات مهم و در دسترس سیستم را دارد. در حیطه رندرینگ، حافظه رم برای دیدن اشکال بزرگ و پیچیده بسیار مهم است. نبود رم کافی سرعت رندر را پایین آورده، لگ ایجاد کرده و حتی باعث کرَش کردن نیز می‌شود. ولی تعیین میزان رم مورد نیاز شاید به همین سادگی‌ها نباشد.

چه برای مک چه برای ویندوز، شما نیاز به یک سری ملاک‌ها برای تشخیص رم کافی دارید. در ادامه می‌خواهیم به این فاکتورها بپردازیم.

برای رندر سه‌بعدی به چه مقدار حافظه رم نیاز است؟

عوامل تأثیرگذار بر مصرف رم

چندین عامل مهم در رندر سه‌بعدی بر میزان رم مورد نیاز اثر می‌گذارند. شناخت این عوامل به ما در تعیین میزان رم مورد نیاز کمک می‌کند. مهم‌ترین این عوامل شامل موارد زیر است:

پیچیدگی و ابعاد مدلها: این یکی از مهم‌‌ترین عوامل است. هرچه مدل‌ها بزرگ‌تر و پیچیده‌تر باشند، رم بیشتری برای ذخیره‌سازی داده‌های آنها (شامل بافت‌ها، نور، انیمشین و …) لازم است.

بافت و رزولوشن: اگر مواد مورد استفاده در رندر بافت‌ها رزولوشن بالایی داشته باشند، باز هم رم زیادی لازم داریم.

تعداد اشیا: اگر صحنه مورد رندر شما تعداد بسیار زیادی اشکال و اشیاء داشته باشد، تأثیر بسزایی در رم مورد نیاز دارد، مخصوصا اگر هر کدام انیمیشن هم داشته باشند.

تنظیمات رندرینگ: کیفیت و تنظیماتی که برای رندر کردن صحنه استفاده می‌کنید هم بر مصرف رم اثر می‌گذارد؛ رزولوشن بالا، داشتن Anti-Aliasing، نورپردازی، سایه‌ها و … همگی رم زیادی نیاز دارند.

یک نکته مهم این است که این موارد لزوما تنها نیستند، بلکه در اغلب موارد بهم وابستگی دارند و برای تشخیص میزان رم مورد نیاز باید همه را با هم در نظر بگیرید.

عوامل تأثیرگذار بر مصرف رم

حداقل رم مورد نیاز برای کارهای مختلف

بسته به کاری که شما انجام می‌دهید، حداقل رم مورد نیاز می‌تواند متفاوت باشد. چند مورد از متداول‌ترین حوزه‌های رندرینگ را در ادامه بررسی می‌کنیم:

طراحی محصول، معماری: برای پروژه‌های ساده در این حوزه‌ها، داشتن حداقل 8 الی 16 گیگ رم کافی‌ست. اما اگر با صحنه‌های پیچیده‌تر و بافت‌هایی با رزولوشن بیشتر کار می‌کنید، بهتر است رم خود را تا 32 گیگ ارتقا بدهید.

انیمیشن سازی: ساختن انیمیشن‌های سه‌بعدی نیاز به رم بیشتری دارد، طوری که حداقل 16 گیگ حافظه لازم دارید. حتی برای صحنه‌های پیچیده‌تر با شخصیت‌هایی با جزئیات بیشتر، شبیه‌سازی‌های فیزیکی و … بهتر است 32 تا 64 گیگ رم داشته باشید.

جلوه‌های ویژه، شبیه‌سازی: این دو حوزه به خاطر محاسبات زیاد و پیچیده، نیازمند رم بیشتری هم هستند، طوری که حداقل 32 گیگ حافظه نیاز است. برای کار‌های پیچیده‌تر این عدد تا 128 گیگ هم می‌رسد.

در نظر داشته باشید این اعداد صرفا با یک سری اصول اولیه‌ی هر صنعت در نظر گرفته شده و با توجه به پروژه‌های رندرینگ شما ممکن است به رم کمتر یا بیشتری نیاز پیدا کنید، که در بخش بعدی به آن می‌پردازیم.

نحوه محاسبه رم با توجه به نیازهای هر پروژه‌

با اینکه یک فورمول واحد برای محاسبه رم مورد نیازِ هر کس وجود ندارد، ولی با در نظر گرفتن موارد زیر می‌توانید یک دید کلی نسبت به آن پیدا کنید:

ارزیابی پیچیدگی پروژه: خودتان بررسی کنید که صحنه مورد رندر شما چقدر پیچیده است، از نظر تعداد و تنوع اشکال و اشیاء، جنس و بافت‌های آنها، نورپردازی و … هرچه این موارد بیشتر و پیچیده‌تر باشد رم بیشتری لازم دارید.

بررسی نرم‌افزار مورد نظر: با رجوع به منابع رسمی هر کدام از نرم‌افزارهایی که قصد کار با آنها را دارید، می‌توانید ببینید که خود سازنده‌ی آنها چه میزان رمی پیشنهاد کرده است. این اعداد می‌تواند یک تقریبِ خوب به شما بدهد.

در نظر گرفتن مولتی تسکینگ: اگر عادت دارید همزمان چند پروژه باز داشته باشید یا از نرم‌ افزار‌های متعدد به طور همزمان استفاده کنید، یا حتی می‌خواهید حین کار موزیک گوش کنید یا چندین تب مرورگر را باز داشته باشید، بهتر است این موارد را هم در تصمیمتان در نظر بگیرید و رم بیشتری تهیه کنید.

توجه به آینده: بهتر است آینده را هم در نظر بگیرید. همیشه بهتر است بیشتر از نیاز فعلی خود رم داشته باشید که در آینده نیاز به ارتقا مجدد پیدا نکنید.

البته نکته دیگری هم که مهم است، سیستم عامل مورد استفاده شماست. تفاوت‌هایی بین رم ویندوز و مک وجود دارد که در بخش بعدی بررسی می‌کنیم.

نحوه محاسبه رم با توجه به نیازهای هر پروژه‌

سیستم عامل مورد استفاده

به طور کلی سیستم شما یا مک است یا ویندوز. در نظر داشته باشید یک سری تفاوت بین این دو وجود دارد که یکی از آن‌ها حافظه‌ی رم است.

برای ویندوز: معمولا داشتن حداقل 16 گیگ رم توصیه می‌شود. برای پروژه‌‌های سنگین‌تر این عدد تا 64 گیگ می‌تواند بالا رود. علاوه بر رم باید پردازنده چند هسته‌ایِ قوی هم داشته باشید.

برای مک: حتی 8 گیگ هم برای خیلی کارها کافی‌ست. البته برای افرادی که کارهای سنگین و حرفه‌ای می‌کنند باز هم داشتن 64 گیگ یا 128 گیگ خالی از لطف نیست، ضمن اینکه خیلی وقت‌ها سیستم مک عملکرد بهتری با رم یکسان نسبت به یک سیستم ویندوزی دارد.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.