نکات مهم خرید هارد اکسترنال

پارسا فراتی
آخرین بروز رسانی: 21 خرداد 1404
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
نکات مهم خرید هارد اکسترنال HDD SSD

موقع خرید هارد اکسترنال مثل هر محصول و گجت دیجیتالی دیگه باید یه سری اولویت و امکانات رو مشخص کنید تا بتونید خریدی مناسب با توجه به نیازی که دارید، انجام بدید. مثلا اگه قصد ذخیره سازی اطلاعاتی مثل فیلم و سریال رو دارید که روی کامپیوترتون فضای زیادی رو اشغال کرده و فقط دنبال یه مقداری فضای ذخیره سازی اضافه هستید، باید مقدار فضای ذخیره سازی رو به نسبت سرعت و جنس بدنه در اولویت بالاتری قرار بدید. اگه دنبال یه فضای ذخیره سازی اضافه برای لپ تاپ هستید و خیلی جابجا میشید و اطلاعاتی مهمی هم میخواید توی هارد اکسترنال ذخیره کنید، باید ضد ضربه بودن و نوع بدنه هارد اکسترنال رو در اولویت بالاتری قرار بدید. اگه اهل بازی هستید و بازی Warzone نصف هارد PS5 رو پر کرده و حال و حوصله دانلود مجدد کلی آپدیت مختلف رو ندارید، بهتره سراغ هارد اکسترنال SSD با سرعت بالا اما فضای ذخیره سازی کمتر و قیمت بالاتر برید. با لوجیما در مقاله نکات مهم خرید هارد اکسترنال همراه باشید.

ظرفیت و مقدار فضای ذخیره سازی

اولین چیزی که باید توی خرید یه هارد اکسترنال در نظر داشته باشید، ظرفیت و مقدار فضای ذخیره سازی هست که در اختیار شما میزاره و باید ببینید چقدر مقدار فضای ذخیره سازی نیاز دارید. البته باید مقداری هم آینده نگری داشته باشید و اگه بودجه تون اجازه میده یه مقدار بیشتر از حافظه مورد نظرتون رو خریداری کنید تا مجددا یکی دو سال بعد نیاز به خرید هارد اکسترنال جدید نداشته باشید. اگه فقط دنبال یه هاردی هستید که عکس های و ویدیوهای گوشی رو توش نگهداری کنید، ظرفیت یک ترابایتی میتونه دو سه سالی جوابتون رو بده ولی اگه ادیت ویدیو انجام میدید، ظرفیت 2 ترابایتی رو باید حداقل مقدار حافظه در نظر بگیرید. اگه آرشیو باز هستید و توی این زمینه ادعاتون میشه و همه نیازهای دوستان و فامیل رو تامین میکنید، باید سراغ هاردهای دستکتاپی با حافظه های بالا مثل 6 یا 8 ترابایت برید.

سرعت انتقال اطلاعات

بعد از مقدار فضای ذخیره سازی سرعت انتقال داده و اطلاعات اهمیت بسیار زیادی داره. اگه به اطلاعاتی که میخواید ذخیره سازی کنید به صورت روزانه نیاز داشته باشید و میخواید این اطلاعات رو بین دستگاه های مختلف جابجاشون کنید، سرعت خواندن و نوشتن هارد رو باید مد نظر داشته باشید. برای این نوع کاربری بهترین گزینه هاردهای اکسترنال SSD هستن، ولی همونطور که اشاره کردیم، این هاردها قیمت نسبتا بالایی هم دارند.

به نوع پورت و کانکتور استفاده شده هم باید دقت کنید. اکثر هاردها از پورت USB-A که به صورت رایج USB هم گفته میشه، استفاده میکنن. البته همین پورت هم تنوع های زیادی داره، برای مثال یک سری از هاردها از USB2.0 استفاده میکنن که سرعت انتقال حداکثری 480 مگابیت بر ثانیه دارند. یه سری از هاردها از پورت USB 3.0، USB 3.1 Gen1 یا USB 3.2 Gen1 استفاده میکنن که حداکثر سرعت انتقال 5 گیگابیت بر ثانیه دارند و میتونن اطلاعات رو با سرعت بیشتری انتقال بدن. توی برخی هاردها از پورت های USB 3.1 Gen2 و USB 3.2 Gen2 استفاده میشه که این نوع پورت ها سرعت حداکثری 10 گیگابیت بر ثانیه رو در اختیار شما میزارن (البته توجه داشته باشید اعداد انتقال گفته شده حداکثر سرعت در محیط آزمایشگاهی هستند و عدد واقعی انتقال وابسته به سیستم شما و نوع فایل معمولا خیلی کمتر از عدد آزمایشگاهی خواهد بود).

در برخی از هاردهای گرون قیمت تر از پورت Type-C هم استفاده میشه که سرعت انتقال بالا (حداکثر 40 گیگابیت بر ثانیه) به شما میدن و موقع اتصال هم نیازی به چک کردن جهت اتصال پورت USB نیست و خیلی راحت و بدون دردسر میتونید این هاردها رو به دستگاه های مختلف خودتون وصل کنید.

جنس و نوع طراحی

هاردهای HDD به خاطر استفاده از قطعات متحرک، دوام کمتری در مقابل ضربه و شوک دارند، مخصوصا زمانی که به کامپیوتر متصل هستند و اطلاعات رو دارید روی این دستگاه ها انتقال میدید. اگه مقاومت هارد در مقابل ضربه براتون اهمیت بیشتری داره، هاردهای اکسترنال SSD به خاطر نداشتن قطعات متحرک، مقاومت بیشتری در مقابل ضربه دارند، ولی خب هزینه بیشتری رو باید برای خرید این هاردها پرداخت کنید. البته سراغ هاردهای HDD ضد ضربه هم میتونید برید که به نسبت هاردهای معمولی وزن و ابعاد بزرگتری دارند و یه مقداری حمل و نقل و گذاشتنشون توی جیب سخت تره! ولی گواهی های مقاومتی مختلفی مثل مقاومت در برابر افتادن، گواهی IP68 برای جلوگیری از نفوذ آب و مایعات و … دارند. (اگه دچار سندروم دست بی قرار هستید و خیلی وسایل از دستتون میفته در خرید هارد اکسترنال ضد ضربه شک نکنید!)

نکات مهم خرید هارد اکسترنال
HDD
SSD

هاردهای ساده و با ظرفیت پایین، معمولا طراحی کوچیکی دارند و برق مورد نیازشون رو از طریق کابل USB، که میتونه جدا و یا حتی متصل به بدنه هم باشه، تامین میکنن ولی هاردهای با ظرفیت بالا یا به اصطلاح دستکاپی، ابعاد بزرگی دارند و بیشتر به صورت رومیزی ساخته میشن و برای تامین برق نیاز به یه آداپتور و کابل جداگانه ای دارند و خیلی قابلیت حمل و نقل راحتی ندارند. پس موقع خرید باید ببینید هاردی میخواید که همیشه همراهتون باشه و خیلی وزن زیادی نداشته باشه و یا اینکه خیلی به اطلاعات روی هارد به صورت روزانه احتیاج ندارید و با قرار گرفتن هارد در یه مکان ثابت و امن مشکلی ندارید.

گارانتی

با گرون شدن گجت ها و لوازم جانبی، داشتن گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب میتونه یه نکته خیلی مهم در زمان خرید هارد اکسترنال باشه. اگه یه هارد با گارانتی ناشناخته و ارزون قیمت تهیه کنید و مشکلی برای هارد پیش بیاد، ممکنه تمام هزینه ای که برای خرید این محصول کردید به فنا بره و شرکت گارانتی کننده خدمات مناسبی رو برای شما انجام نده. شرکت های گارانتی کننده معتبر توی زمان گارانتی اگر مشکلی برای هارد پیش بیاد معمولا هارد رو براتون تعویض میکنن. حتی برخی گارانتی کننده ها خدمات بازیابی اطلاعات رو تا یه زمان مشخصی در اختیار شما قرار میدن تا خیالتون بابت اطلاعاتی که روی هارد ذخیره کردید هم راحت باشه.

قابلیت های جانبی

اگه اطلاعات مهمی روی هارد ذخیره میکنید، علاوه بر رمز گذاری نرم افزاری استفاده از یه حسگر اثر انگشت فیزیکی میتونه یه نکته مهم و کاربردی در خرید هارد باشه. البته این نوع هاردها تنوع کمتر و قیمت بالاتری هم دارند. استفاده از نورپردازی RGB هم میتونه جزو نکات حائز اهمیت برای گیمرها توی خرید یه هارد اکسترنال باشه!

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.