پیشگیری از افسردگی با رژیم غذایی
افسردگی یکی از شایعترین مشکلات بهداشت روان است و به گزارش سازمان جهانی بهداشت، افسردگی از نظر باری که به جامعه تحمیل میکند، چهارمین رتبه را در بین بیماریها داراست و شایعترین علت ناتوانی محسوب میشود و در کشور ما نیز جزو هفت علت اول بار بیماری و ناتوانی در سنین مختلف به شمار میرود.
عوامل تغذیهای نقش مهمی در بروز افسردگی دارند. از طرف دیگر، کسانی که دچار افسردگی هستند غالبا تغذیه نامناسبی داشته و بنابراین از این جهت در معرض خطر هستند. هنگامی که فردی دچار افسردگی باشد، سطح انرژی در او کمتر از حد معمول است و اشتیاق و اشتها برای بسیاری از چیزها از جمله غذا در او از بین میرود و در نتیجه، تغذیه فرد دچار اختلال میشود.
در یک مطالعهی مروری که اخیرا انجام شدهاست چهار مورد بهطور خاص به ارتباط بین رژیمهای غذایی سنتی مدیترانهای و افسردگی پرداخته بودند. مشخص شد احتمال افسردگی در افرادی که دارای رژیم غذایی شبیه به رژیمهای غذایی مدیترانهای بودند، نسبت به بقیهی افراد، ۳۳ درصد کمتر بود. دنبال کردن یک رژیم غذایی سنتی مدیترانهای که در آن از غذاهای فرآوریشده و غذاهایی که دارای چربی و قند بالایی است، اجتناب میشود و غذاهای غنی از امگا ۳، فیبر، ویتامینها، منیزیوم و پلیفنولها استفاده میشود، میتواند خطر افسردگی را کاهش دهد.
پژوهشهای اخیر روی انسانها نشان دادهاست که رژیم غذایی میتواند روی تشکیل سلولهای مغز (نورونها) هم تاثیر بگذارد، بهویژه در بخشی از مغز که هیپوکامپوسنامیده میشود و با خلقوخو مرتبط است.
روانپزشکی تغذیه نشان میدهد که پژوهشگران و متخصصان بهداشت باید در مورد بیمارانی که در خطر ابتلای به افسردگی قرار دارند، رژیم غذایی را نیز در نظر بگیرند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید